Teamleider bovenbouw

Weert

Vast dienstverband

Teamleider bovenbouw

Het Kwadrant is een VMBO school met ongeveer 800 leerlingen en in Weert en omgeving de enige school met praktijkonderwijs.

Het leerproces van de leerling en de zorg voor de leerling staan centraal. De doelstelling is de leerling te leiden naar een competente jongvolwassene. Het Kwadrant wil dit bereiken door het creëren van een stimulerende, contextrijke en praktische leeromgeving.

De bovenbouw heeft 320 leerlingen en er zijn 45 docenten werkzaam. Voor deze bovenbouw zijn we op zoek naar een ambitieuze Teamleider.

Persoon die wij zoeken:

Je bent een spontaan, positief persoon die aangetoonde interesse heeft in het werken met mensen en soepel en correct met hen omgaat. Je draagt optimisme en overtuiging uit en slaagt er in anderen enthousiast te maken. Je durft weloverwogen besluiten te nemen en voelt goed aan wat nodig is om draagvlak daarvoor te scheppen, met behoud van de goede persoonlijke relatie met je teamleden. Je bent tactvol in de omgang, hebt zelfvertrouwen en neemt verantwoordelijkheid. Ook kun je goed omgaan met onverwachte veranderingen. Je bent in staat om operationele zaken kundig af te handelen en bent aanspreekbaar op behaalde of niet-behaalde resultaten. Daarnaast ben je servicegericht en gemotiveerd om anderen te helpen.

Werkzaamheden die horen bij deze functie:

 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van je team, voert de gesprekkencyclus uit en houdt tussentijdse gesprekken

 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijsproces en zorgt voor draagvlak

 • Je organiseert en coördineert  voorlichtingen aan leerlingen en ouders 

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de onderwijsontwikkelingen op Het Kwadrant, stelt het teamplan op en bewaakt de voortgang hiervan

 • Je houdt (in afstemming met de assistent-teamleider) toezicht op leerlingenzaken, zoals absentiecontrole, roosters, lesverwijderingen en leerlingenbesprekingen

 • Je bereidt in samenspraak met de andere teamleiders vergaderingen,  scholingen en team overstijgende projecten voor

 • Je bent verantwoordelijk voor (rapport)vergaderingen en/of leerlingenbesprekingen (in afstemming met de assistent-teamleider)

Je bent aanspreekpunt voor collega’s, externe partners en, indien noodzakelijk, ouders

Competenties:

 • Organisatorisch sterk

 • Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling

 • Flexibel met improvisatietalent

 • Interpersoonlijk sterk

 • Stressbestendig

 • Coachende vaardigheden

 • Doorzettingsvermogen

Functie-eisen:

Je beschikt over minimaal HBO- werk en denkniveau, hebt een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid en hebt minimaal twee jaar ervaring met het aansturen van collega’s. Je bent bereid om eventueel een schoolleidersopleiding te volgen.

 

Benoemingsomvang en salariëring:
Teamleider is een functie in schaal 12. Arbeidsvoorwaarden (en salaris) zullen verder besproken worden. De werktijdfactor is 0,8 tot 1,0 FTE, waarvan 0,6 FTE voor het werk van teamleider, aangevuld met een (les)taak van 0,2 tot 0,4 FTE.

 

Startdatum:

Deze functie willen we zo spoedig mogelijk laten ingaan, maar uiterlijk per 1 januari 2022.

Informatie:
Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze functie dan kunt u contact opnemen met mevrouw Janneke Jacobs, locatiedirecteur van Het Kwadrant. Zij is te bereiken via janneke.jacobs@stichtinglvo.nl en 06-2896 1421.

 

Solliciteren:
Mocht deze afwisselende functie uw interesse hebben gewekt en denkt u in belangrijke mate aan de gestelde eisen te kunnen voldoen, richt dan uw brief aan mevrouw Janneke Jacobs. U wordt verzocht een brief met motivatie en uitgebreid CV vóór 12 oktober per mail te verzenden aan nicole.janssen@stichtinglvo.nl.

Terug naar overzicht