top of page

Conflict Management

Conflicten gaan meestal niet over de inhoud maar komen voort uit onbegrip voor elkaar.

De oplossing bij conflicten

De HCX persoonlijkheidsanalyse geeft op een objectieve manier inzicht in elkaar waardoor begrip ontstaat. Van onbegrip naar begrip is het fundament waardoor conflicten bespreekbaar en oplosbaar worden.

De HCX methodiek geef inzicht in

Communicatie

Motivatoren bepalen voor een groot deel iemands argumenten om anderen te overtuigen, mee te krijgen. Mensen gaan uit van hun eigen motivatoren. Door de analyse van HCX krijgt men op veilige wijze inzicht en begrip voor elkaar. Hierdoor kan men samen werken aan oplossingen voor het conflict.

Argumentatievelden

Iemands denkdominantie bepaalt de manier waarop men communiceert, het taalgebruik en besluitvorming. Dit bepaalt ook met wie men makkelijk communiceert en met wie niet. Door inzicht te krijgen in elkaars denkdominantie wordt het mogelijk om te leren schakelen tussen verschillende vormen van communicatie.

Handelswijze/gedrag

Gedrag is hoe men ziet op welke wijze de ander acteert. Iemand die wat schuchter is kan zich gekwetst voelen door iemand die zeer dominant acteert. Door de analyse van gedrag heeft krijgt men inzicht in en begrip voor elkaars gedrag. Hierdoor wordt het o.a. mogelijk de ander aan te spreken op een wijze waarin de ander zich ook herkent.

“De HCX analyse leert u met een glimlach naar u zelf én de ander te kijken”

We vertellen u graag wat HCX kan betekenen voor uw organisatie.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier

Of bel ons op +31 (0)6 13 34 08 43

Bedankt voor uw bericht.

bottom of page