top of page

Afdelingsdirecteur VWO bovenbouw

Udens College

0,8 – 1,0 fte in S12

Afdelingsdirecteur VWO bovenbouw

De school

Op het Udens College geven op de sectoren vmbo, havo/vwo en de vrije schoolstroom Waldorf in totaal 2800 leerlingen en 350 medewerkers, iedere dag vorm aan vernieuwend en uitdagend onderwijs.

 

De functie

Als afdelingsdirecteur vwo bovenbouw geeft u leiding aan het team dat verantwoordelijk is voor het onderwijs, de coaching en de ondersteuning van de klassen 4-, 5- en 6-vwo.

 

Onder uw leiding en samen met het team wordt het onderwijskundig en pedagogisch-didactisch beleid van de sector havo/vwo in de praktijk gebracht.

U voert daarom ontwikkel-, functionerings- en beoordelingsgesprekken met de leden van het team en bezoekt  uiteraard de lessen. U maakt deel uit van de sectordirectie en levert hieraan een betekenisvolle bijdrage in het belang van zowel uw afdeling als de sector havo/vwo.

 

De afdelingsdirecteur

De afdelingsdirecteur die wij zoeken geeft op empathische wijze en uit volle overtuiging leiding aan het team van de vwo-bovenbouw. Zij/hij is in staat de schoolvisie te vertalen naar concreet afdelingsbeleid, werkt daarbij op basis van draagvlak en heeft oog voor belangrijke zaken als facilitering en eenduidige communicatie, noodzakelijk voor de uitvoering en de doorontwikkeling.

 

Door uw stijl van leiding geven stimuleert u niet alleen het zelfvertrouwen binnen het team maar  zorgt u ook voor stabiliteit en volharding. U benadert mensen op een positieve en vriendelijke wijze, bent besluitvaardig maar combineert dit met een goed gevoel voor timing. Vanuit uw verantwoordelijkheid als afdelingsdirecteur streeft u naar het behoud van het goede. Veranderingen vinden onder uw leiding dan ook op weloverwogen en beargumenteerde wijze plaats.

 

U bent onderzoekend en inventief en in staat om op constructieve wijze op te komen voor de ideeën en wensen vanuit het team. Dit met het oog op het realiseren van logische en bruikbare oplossingen voor onderwijskundige en organisatorische vraagstukken. De balans tussen de belangen van de afdeling en de totale organisatie houdt u daarbij goed in het oog.

 

U beschikt over het vermogen om zowel wetenschappelijk als intuïtief te redeneren. Op basis van uw wetenschappelijke kennis en inzichten voegt u hieraan gevalideerde informatie toe. Daarbij heeft u echter ook nadrukkelijk oog en aandacht voor de emoties die een rol kunnen spelen.

 

Als afdelingsdirecteur bent u in staat uw verantwoordelijkheden op realistische wijze te dragen. U staat open voor ideeën en bent daarom zeker bereid te luisteren naar de standpunten van anderen. U beschikt over kwaliteiten om uw collega’s zodanig te motiveren  dat zij de gewenste doelstellingen met vertrouwen en met enthousiasme behalen.

 

De procedure

Voor algemene informatie over onze school kunt u terecht op onze website: www.udenscollege.nl .Indien u specifieke vragen heeft over de vacature kunt u contact opnemen met Rex Couzijn  (plv.-sectordirecteur hv a.i.) via r.couzijn@udenscollege.nl  of telefonisch via 06-25197787.

 

De selectieprocedure voor deze vacature wordt ondersteund door Human Capital Xchange (HCX)te Breda. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Uw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae, gericht aan de heer Miel Smits, sectordirecteur a.i., kunt u tot uiterlijk 30 december 2022 mailen naar chock@hcx.nl  onder vermelding van “sollicitatie afdelingsdirecteur vwo bovenbouw Udens College”.

 

Relevante data

  • Sollicitatieperiode: 7 december t/m 30 december

  • 1e gespreksronde: maandag 16 januari

  • 2e gespreksronde: dinsdag 24 januari

Terug naar overzicht

bottom of page