Teamleider PRO

Weert

Vast dienstverband

Teamleider PRO

Het Kwadrant is een school voor vmbo en praktijkonderwijs in Weert met ongeveer 800 leerlingen.

Het leerproces van de leerling en de zorg voor de leerling staan centraal. De doelstelling is de leerling te leiden naar een competente jongvolwassene. Het Kwadrant wil dit bereiken door het creëren van een stimulerende, contextrijke en praktische leeromgeving.

 

Afdeling praktijkonderwijs heeft 125 leerlingen en er zijn 25 medewerkers werkzaam. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een teamleider. Een teamleider Praktijkonderwijs die leiding geeft aan het team waarbij de kwaliteit en continuïteit van het onderwijsproces, binnen de visie en met de filosofie van BPL, gewaarborgd wordt.

Persoon die wij zoeken

Je bent een enthousiast, besluitvaardig en veelzijdig persoon. Je gaat gemakkelijk om met veranderingen, bent zelfmotiverend en bent in staat risico’s in te schatten. Je maakt makkelijk contacten en bent in staat de talenten van mensen in te zetten voor de te behalen doelen en resultaten. Je bent servicegericht en houdt de belangen van relaties in het oog. Doordat je kritisch en onderzoekend bent, ben je een goede bron van informatie voor uw omgeving. Je bent empathisch. Bij het nemen van beslissingen houd je de behoeften en gevoelens van mensen goed in het oog zonder de analyse of harde feiten uit het oog te verliezen.

 

Het Kwadrant Praktijkonderwijs geeft les volgens de filosofie van Big Picture Learning. Big Picture Learning ontleent zijn kracht aan de wijze waarop het verbinding weet te leggen tussen de persoonlijke interesses van de leerling, de maatschappij en het onderwijsleerproces. Deze verbinding ontstaat vanuit de relatie,  gebaseerd op gelijkwaardigheid, wederkerigheid en vertrouwen. Het talent en de passie van de leerling sturen het leerproces. Het onderwijs is kleinschalig en sluit aan bij de belevingswereld van de leerling.

Werkzaamheden die horen bij deze functie

 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van je team, waarbij je empathisch leiding geeft.

 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijsproces en zorgt voor draagvlak

 • Het monitoren en verder ontwikkelen binnen de visie en de filosofie van BPL

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de onderwijsontwikkelingen op Het Kwadrant Praktijkonderwijs , stelt het teamplan op en bewaakt de voortgang hiervan

 • Je houdt (in afstemming met de coaches en assistent-teamleider) toezicht op leerlingenzaken

 • Je bent aanspreekpunt voor collega’s, externe partners en, indien noodzakelijk, ouders

 • Je vormt samen met de locatiedirecteur, de teamleiders vmbo en EOA het managementteam van Het Kwadrant, en bent gezamenlijk verantwoordelijk voor onderwijs, personeel en organisatie

 • Je vertegenwoordigt onze school en met name praktijkonderwijs naar derden

Competenties/vaardigheden

 • Personeelsmanagement

 • Kwaliteitsbeheersing

 • Projectmanagement

 • Teambuilding

 • Leiderschap

 • Organiseren

 • Communicatie

 • Personeelsbeheer

 • Delegeren

Functie-eisen

Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, hebt een PABO-, eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid, met een pré voor een Master SEN en leidinggevende ervaring.

Je hebt affiniteit met de doelgroep en kennis en ervaring van en met gepersonaliseerd onderwijs.

 

Benoemingsomvang en salariëring

Teamleider is een functie in schaal 12. Arbeidsvoorwaarden (en salaris) zullen verder besproken worden. De werktijdfactor is bij voorkeur 1,0 fte (0,8 fte is bespreekbaar).

 

Startdatum

Deze functie willen we uiterlijk 1 april 2022 in laten gaan, maar liefst zo spoedig mogelijk, afhankelijk van beschikbaarheid en uitwerktijd van beoogde kandidaat.

 

Informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze functie dan kun je contact opnemen met mevrouw Janneke Jacobs, locatiedirecteur van Het Kwadrant. Zij is te bereiken via janneke.jacobs@stichtinglvo.nl en 0495-513666.

 

Solliciteren
Mocht deze afwisselende functie je interesse hebben gewekt en denk je in belangrijke mate aan de gestelde eisen te kunnen voldoen, richt dan jouw brief aan mevrouw Janneke Jacobs. Je wordt verzocht een brief met motivatie en uitgebreid CV vóór 6 december 2021 per mail te verzenden aan nicole.janssen@stichtinglvo.nl, managementassistente.

Terug naar overzicht